Firefox - Alışkanlıklara geri dönüş

sakirasci
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
07-04-2010 02:11

Arkadaşlar Pardus'ta Firefox benim alıştığım 3 kısayol devredışı bırakılmış olarak geliyor.

1. Geri tuşu (backspace): Bir önceki sayfaya geçmek için bu tuşu kullanmaya çok alışkındım.

2. Adres satırına tıkladığımda tüm metin seçili gelmiyor, herhangi bir yerine tıklamış gibi oluyorum, metnin tamamı seçili olmuyor.

3. Sağ üstteki arama motoruna tıkladığımda da tüm metin seçili olarak gelmiyor.

İlk ikisini nasıl değiştireceğimi buldum ve paylaşmak istedim:

1. Firefox'un adres çubuğuna about:config yazıp dikkatli olacağımıza söz verdikten sonra browser.backspace_action satırındaki değeri 0 olarak değiştirin, geri tuşunu çalıştırdık.

2. Yine aynı about:config'den browser.urlbar.clickSelectsAll satırındaki değeri true olarak değiştirin. Artık adres satırı da normal hâlini aldı.

3. Bunu nereden değiştirebileceğimi bulamadım, yardım bekliyorum Kahkaha

etiketfirefox
Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 07-04-2010 02:11 tarihinde sakirasci tarafından değiştirilmiştir.

Pardus 2012 'codename' ANKA

98502-phoenix-1600x1200_1

2012 Pardus Anka test sürümü hazır.

Topluluk Temsilcisi Sezai Yeniay

pardus_1

Pardus Danışma Kurulu'nda Görev Yapacak Topluluk Temsilcisi Sezai Yeniay Seçildi

Özgürlükİçin'in Geleceği

penguencik

Pardus'un durumu ve Özgürlükİçin hakkında karar vermenin tam sırası!

kiaoss
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
07-04-2010 02:55

ScHeCk, 07/04/2010 02:11 tarihinde:

Arkadaşlar Pardus'ta Firefox benim alıştığım 3 kısayol devredışı bırakılmış olarak geliyor.

1. Geri tuşu (backspace): Bir önceki sayfaya geçmek için bu tuşu kullanmaya çok alışkındım.

2. Adres satırına tıkladığımda tüm metin seçili gelmiyor, herhangi bir yerine tıklamış gibi oluyorum, metnin tamamı seçili olmuyor.

3. Sağ üstteki arama motoruna tıkladığımda da tüm metin seçili olarak gelmiyor.

İlk ikisini nasıl değiştireceğimi buldum ve paylaşmak istedim:

1. Firefox'un adres çubuğuna about:config yazıp dikkatli olacağımıza söz verdikten sonra browser.backspace_action satırındaki değeri 0 olarak değiştirin, geri tuşunu çalıştırdık.

2. Yine aynı about:config'den browser.urlbar.clickSelectsAll satırındaki değeri true olarak değiştirin. Artık adres satırı da normal hâlini aldı.

3. Bunu nereden değiştirebileceğimi bulamadım, yardım bekliyorum Kahkaha

bu bilgiler için teşekkürler :) 3. sorunun cevabını senden ilham alarak buldum :) about:config yazdıktan sonra sağ tıklayıp yeni-> Boolean diyorsun ayar adını browser.search.clickSelectsAll değer olarak true yapıyorsun. sonra Firefox'u yeniden başlattığında istediğin gibi oluyor. en azından bende oldu :)

Yanıtla