PARDUS E-Dergi 1. Sayı

<
1
kuftikufti
Sürüm: Pardus 2011
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 00:27

Pardus-Linux.Org ve OzgurlukIcin.com toplulukları tarafından Scribus, Gimp, Inkscape gibi özgür yazılımlar kullanılarak hazırlanan, PDF formatındaki özgür yazılım ve GNU/Linux dergisi Pardus E-Dergi'nin bu sayısının özellikleri ve indirme bağlantısına aşağıdan erişebilirsiniz:

Dergimizin bu sayısındaki içerik şu şekildedir:

• Haberler
  • Özgür Web Teknolojileri Günleri 2011
  • Scribus'ta Tasarım - IV
  • K9 Ticari Paketi
  • Topluluk ve Geleceği
  • Bisiklet Sevdası
  • Pardus'ta MCU Programlama
  • Pardus'a Göçte Topluluğa Düşenler
  • GNU/Linux Neden %1'de Kaldı
  • Red Eclipse
  • Bir Sürecin Yaşamı
  • Bir Kaplumbağa: Kamu ve Pardus
  • Bilim İçin Hesapla: GRID
  • Röportaj: Gürkan ZENGİN
  • Karikatür

Dergiyi buradan indirebilir, dergi tasarım dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.

etikete-dergi

Cahalatımızı mazur görün. Bis Vindovs'tan yarın geldik. :D -Hamit Giray Nart-

Pardus 2012 'codename' ANKA

98502-phoenix-1600x1200_1

2012 Pardus Anka test sürümü hazır.

Topluluk Temsilcisi Sezai Yeniay

pardus_1

Pardus Danışma Kurulu'nda Görev Yapacak Topluluk Temsilcisi Sezai Yeniay Seçildi

Özgürlükİçin'in Geleceği

penguencik

Pardus'un durumu ve Özgürlükİçin hakkında karar vermenin tam sırası!

sezaiyeniay
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 00:51

Editörümüz Server Acim , tasarımcımız Hamit Giray Nart  ve yazarlarımıza Pardus Topluluğunun önemli bir ürünü olan e-dergiyi meydana getirdikleri için teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

sanaloksijen
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 09:14

sürükleyici, dolu dolu ve çok hoş bir dergi olmuş emeği geçenlere teşekkürler

Lütfen Pardusu Eleştrirken Biraz DA Kendimizi Geliştirelim... OkyanusA AçılaN KaptaN :)
evowinds
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 09:32

Bu birlikteliğin ilk meyvesi gayet lezzetli geldi. Emeği geçenlerin eline sağlık.

Bright morning of the Dark night ... Pardus ANKA is a new beginning...
safaariman
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 11:19

her zamanki gibi keyifle okuyacağım. emeği geçen herkesin ellerine sağlık. :)

arihanu
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 11:57

bazı konularda da yardımcı olacak bi dergi bence :D

grisprey.blogspot.com
hckr
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 19:07

Dergiyi kapağı dışında tasarım olarak beğendiğimi söylemeliyim. Sayfa köşelerinde desenler yerine gradyanlar kullanılırsa bence daha iyi olur.En azından pek bulanık görülmeyecektir.

Makale sayısı bence çok az.Üyeler daha fazla destek vermeli.

En azından üyeler kullandıkları oyunlar veya programlar hakkında yazı hazırlayabilirler.Pek zor değil.

Ayrıca da şunu belirtmeliyim hazırladığım yazıda küçük bir hata olmuş malesef.

Verdiğim örnek yazılımın kaynak kodlarında "pic/pic16f877a.h" başlık dosyası eklenmeli iken

"pic/pic16f877.h" yazmışım.Ancak pek önemli bir hata değil.Yazıyı okuyan kullanıcılar fark edeceklerdir.

Bir de Sayfa 27'de Satır içerisinde Ki-tap yazılmış.Sanırım düzeltilebilir şu anda belirtmek istedim.

Kolay Gelsin.

fakcay
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 19:30

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Server Hocam ve Sezai Bey'in yazılarını okudum ve dergiye şöyle bir göz gezdirdim. Müsait bir zamanda her satırını okuyacağım. Ama teşekkür etmek için beklemek istemedim :)

Ayrıca, Özgür Yazılıma destek verdiğini sandığım Teknokedi' nin, bu ortak e-dergiyi haber yapmamasına şaşırdım.

egetun
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
15-09-2011 23:57

fakcay, 15/09/2011 19:30 tarihinde:

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Server Hocam ve Sezai Bey'in yazılarını okudum ve dergiye şöyle bir göz gezdirdim. Müsait bir zamanda her satırını okuyacağım. Ama teşekkür etmek için beklemek istemedim :)

Ayrıca, Özgür Yazılıma destek verdiğini sandığım Teknokedi' nin, bu ortak e-dergiyi haber yapmamasına şaşırdım.

Dergi bugün yayına giriyor, aynı gün içerisinde "bilmem kim bizi haber yapmadı" diyorsunuz.

Beyler, "bilmem kim bizi haber yapmadı" cümlesini hakkıyla kurmak için sizce biraz daha sabretmeniz gerekmiyor mu? Önümüzdeki günlerde bunu haber yapma gibi düşünceleri olmaz mı?

Daha ilk etaptan art niyet aramayın, biraz nefes alın.

Deniz Ege TUNÇAY | egetun@ozgurlukicin.com | www.egetun.com
maidis
bilgi
ileti adresi
16-09-2011 01:09

egetun, 15/09/2011 23:57 tarihinde:

Beyler, "bilmem kim bizi haber yapmadı" cümlesini hakkıyla kurmak için sizce biraz daha sabretmeniz gerekmiyor mu?

Bu cümle bu şekliyle asla hakkıyla kurulamaz bence. Özgür yazılımla ilgili çoğu şey gönüllülük esasıyla yapılır. Gelişmelerin haberleştirilerek aktarılması da bunlardan biridir. Linus Torvalds günlüğünde o kadar sürüm çıkardım anca bir ikisini haber yaptılar Öİ'de veya Teknokedi de pizza günü yapıyoruz, Pardus kullanıcılarını da çağırıyoruz ama haber yapmıyorlar Pardus topluluk sitelerinde derse hoşumuza gider mi? Benim gitmez. Bu yüzden olumsuz geçmiş zaman yerine dilek kipi'ni özgür yazılım adına daha faydalı buluyorum kendi adıma.

"Pardus is the OS that every culture in every world needs." DD
maydin95
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
16-09-2011 02:12

Arkadaşlar Özgürlükiçin E-dergi varken bu dergi ne oluyor anlamadım desem. Çünkü böyle olunca makale sayısı azalıyor. Kaç ay yayın yapılamıyor.

kobzeci
bilgi
ileti adresi
16-09-2011 09:37

fakcay, 15/09/2011 19:30 tarihinde:

Biz bu dergiyi Özgürlükİçin.com'da haber yapabilmek için ne zorluklar çekiyoruz bunun farkında mısınız? Anasayfamızdaki dergi kapağını değiştiremiyoruz.

Bu dergiyi hazırlamak için kaç kişi emek harcadı, ne kadar emek harcadı farkındasınız. Bunca emek sonucu ortaya çıkan bir derginin haberine dergi konuları ile ilgili yorum yapmak yerine polemik yaratmaktan da geri durmamanız ben de dahil bu dergiye emek verenlere saygısızlık olmuyor mu?

....

Server hoca bir Ajans çıkarıyor, ajans konuları dışında her ajansta bir polemik bir tartışma. Topluluk olmayı polemik yaratma platformu olarak mı görüyoruz, böyle mi bir topluluğuz anlayamıyorum!

Benim de kişisel görüşlerim var, her konu ile ilgili konu dışı bunları dile getirebilirim, ama konuya saygı göstererek tartışmayı konu içerisinde tutuyorum.  Karşımızdaki insanlara bu anlayışı göstermezsek, ne yazık ki her başlıkta konu dışı mesajları saklamak durumunda kalacağız!

Bunun yanı sıra

@maydin95,

Makale sayısının azalması dergilerin birleşmesi ile değil, dergi çalışmalarına ilgisiz kalınması ile ilgili bir şey. Oysa daha fazla içerik yaratmak için bu birleşme gerçekleşti.

Yahu daha 1. sayısı olan bir dergi için kaç ay yayın yapılmıyor diyorsunuz! dergi her ay düzenli çıksın diye az olan insan kaynağı tek dergide birleşti.

Hala gönüllüler tarafından yapılan çalışmaları, sanki birileri yapmak zorundaymış ve size "en iyi şekilde" sunmak zorundaymış gibi bir bakış açısında neden ısrar ediyorsunuz ben esas bunu anlamıyorum.

Eğer dergiler birleşmeseydi, bu derginin 3'de biri kadar bir içerikle Öİ E-Dergiyi keyifle okurdunuz!

Lütfen, artık topluluk olarak katkı vermenin ne olduğunu anlayalım.

Yapılmalı edilmeli, yapılsın kafasından artık uzaklaşalım. beğenmiyorsanız, gelin ucundan tutun düzeltelim. Eksik görüyorsanız, buyrun geçin klavyenizin başına E-dergi için bir yazı da siz yazın.

Bu ileti 4 kez değiştirilmiş olup, son kez 16-09-2011 10:00 tarihinde kobzeci tarafından değiştirilmiştir.

Pardus için yapabileceğiniz en kolay şey diğer kullanıcılara yardım etmektir. Günlüğüm: http://blog.bluzz.net Kediciğin yuvası Wiki sayfası: http://tr.pardus-wiki.org/
kobzeci
bilgi
ileti adresi
16-09-2011 10:06

TeknoKedi'nin haber seçimi ve haber yayını kendisini ve okuyucularını bağlar. Özgürlükİçin forumları bunu tartışmak için doğru bir yer değil. Dilerlerse yayınlarlar, dilerlerse yayınlamazlar bunu buradan tartışmanızın nedenini anlayamadım.

Bu site ile ilgili bir sıkıntınız varsa, kendilerine ulaşın dile getirin. Buradan serzenişiniz hem yersiz, hem de konu ile alakasız. Aynı şekilde bir çok özgür yazılım ile ilgili haber sitesi var bırakın bu sayıyı, bundan önceki sayıları haber yapmadılar.

Kimsenin haber politikasına karışacak değiliz, daha doğrusu bunun yeri burası değil.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 16-09-2011 12:18 tarihinde kobzeci tarafından değiştirilmiştir.

Pardus için yapabileceğiniz en kolay şey diğer kullanıcılara yardım etmektir. Günlüğüm: http://blog.bluzz.net Kediciğin yuvası Wiki sayfası: http://tr.pardus-wiki.org/
fakcay
bilgi
ileti adresi
16-09-2011 10:13

kobzeci, 16/09/2011 10:00 tarihinde:

Biz bu dergiyi Özgürlükİçin.com'da haber yapabilmek için ne zorluklar çekiyoruz bunun farkında mısınız? Anasayfamızdaki dergi kapağını değiştiremiyoruz.

Bu dergiyi hazırlamak için kaç kişi emek harcadı, ne kadar emek harcadı farkındasınız. Bunca emek sonucu ortaya çıkan bir derginin haberine dergi konuları ile ilgili yorum yapmak yerine polemik yaratmaktan da geri durmamanız ben de dahil bu dergiye emek verenlere saygısızlık olmuyor mu?

....

Server hoca bir Ajans çıkarıyor, ajans konuları dışında her ajansta bir polemik bir tartışma. Topluluk olmayı polemik yaratma platformu olarak mı görüyoruz, böyle mi bir topluluğuz anlayamıyorum!

Benim de kişisel görüşlerim var, her konu ile ilgili konu dışı bunları dile getirebilirim, ama konuya saygı göstererek tartışmayı konu içerisinde tutuyorum.  Karşımızdaki insanlara bu anlayışı göstermezsek, ne yazık ki her başlıkta konu dışı mesajları saklamak durumunda kalacağız!

Haklısınız ve üslubunuzu da çok beğendim. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve konu dışı yazmamaya dikkat edeceğim. Amacım tartışma başlatmak değil di. İstemeden verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Kirlilik yapmak istemiyorum, o yüzden bana karşı birşey yazan olursa da cevap vermeyi düşünmüyorum.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 16-09-2011 12:22 tarihinde fakcay tarafından değiştirilmiştir.
Yanıtla
<
1